Besøg på Mosede Fort

Mosede Fort

Et besøg på Mosede Fort
Torsdag d. 9. oktober 2014 kl. 12.45
Tema: Danmark 1914- 18 ”på kanten af krig”

Mosede Fort er blevet super flot restaureret med bl.a. midler fra store fonde og er nu genåbnet som museum ved en højtidelighed den 7. august med deltagelse af Kongehuset (H.K.H. Prins Joachim). Fortet var en aktiv del af Danmarks militære forsvar fra 1916 til 1922.

(Klik på billedet for at se mere)
Udstillingen, som er arrangeret i forbindelse med 100-året for første verdenskrigs udbrud, er ganske enestående i sin måde at formidle på. Den fortæller om livet i Danmark under 1. Verdenskrig og vores svære position som neutral mellem krigsførende stormagter. Udstillingen fortæller også historien om det spirende velfærdssamfund, som vi i dag ser udfoldet. Vi vil følge en offentlig rundvisning, men der bliver også tid til på egen hånd at gå på ”opdagelse”.

Tjek Museets hjemmeside: www.danmark1914-18.dk. Her findes der andre nyttige informationer.

Under kyndig vejledning blev vi vist rundt på det nyåbnede museum, der tilgodeser alle nyere museumstilbud i form af rigelig brug af audio-visuelle hjælpemidler og interaktive brugermulig- heder. Som f.eks at tage en telefon der ringer i kommandorummet og modtage en vigtig besked. Eller træde på bestemte punkter på et Europakort indlagt i gulvet og derved åbne for informationer om lokalitetens rolle i krigsforløbet.

Første verdenskrig – eller ’Den Store Krig’ som den bliver kaldt i Frankrig og England – var en langt større og mere skelsættende begivenhed i Europas og den øvrige verdens historie, end man dengang anede, den skulle blive. Den krig, som man oprindeligt mente ville være overstået på nogle få måneder, kom til at var fire frygtelige år. Og dens konsekvenser førte direkte til anden verdenskrig, der igen havde den kolde krig til følge. Hvis afslutning nu er afløst af krigen mod terror, som vi står midt i og foreløbig ikke kan se afslutningen på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *