Besøg og rundvisning i Bjørn Wiinblads hus

Besøg og rundvisning i Bjørn Wiinblads hus

Hermed har vi fornøjelsen at indkalde til næste møde i Samfundet, som vil blive afholdt som
Besøg og rundvisning i Bjørn Wiinblads hus (Det Blå Hus)
i Kgs Lyngby. Frokost bagefter.

Vi håber naturligvis, at vi igen kan lokke rigtig mange af jer af huse til en unik oplevelse.
Bjørn Wiinblads private bolig og atelieret står i dag intakt, som om Bjørn lige var gået ud ad døren. Det smukke hjem rummer både hans egne værker og ikke mindst hans kunstsamlinger fra hele verden. Han havde en fantastisk samling af kunst, bøger og musik, der inspirerede ham i hans arbejde.

Huset, tegnestuen og værkstedet er propfyldt med kunst, skitser og modeller. Det levende værksted skal tages bogstaveligt. Flere af Bjørn Wiinblads gamle “malerpiger” har som hobby genoptaget deres gamle hverv og maler igen Wiinblads kendte keramikfigurer. Selvom det er over 30 år siden, de var ansat som keramikmalere, sidder det i fingrene. Måske kan de opleves på nærmeste hold under besøget. Vi vil få en god rundvisning af en guide, som stod Bjørn Wiinblad nær. Se mere på hjemmesiden: http://www.bjornwiinblad.dk

Tid: Mandag den 31. marts kl. 12.30 Rundvisningen tager ca. 1 time. Bemærk: Der er trapper i huset og ingen elevator. Der er mulighed for at købe Bjørn Wiinblad kunst, både keramik, plakater og billeder. Der modtages KUN kontanter.. Bagefter vil vi begive os til Frilandsmuseets restaurant kun 1 minuts gang fra det Det Blå Hus. Der er her bestilt en let frokost i form af smørrebrød og øl/vand. Der er gode parkeringsforhold både ved Det Blå Hus og ved Restauranten.
Mødested: Højskolevej 5 – 2800 Kgs Lyngby (lige ved siden af Frilandsmuseets hovedindgang)
Deltagerantal: Max. 30 – efter ”først til mølle” – princippet. Pris: 250 kr.
Tilmelding: Tlf.: 40 34 62 73 (Ove Spangkow) eller e-mail: spangkow@mail.dk, senest fredag d. 21. marts.

Med mange venlige hilsener og på godt gensyn
Bestyrelsen
Vi havde et fint møde begunstiget af sol og godt vejr. Vi fik et indblik i B.W.s enorme produktion af keramik, maleri og vævninger. Det er helt utroligt så produktiv B.W. har været. Vores meget kompetente guide, som kendte B.W. personligt gennem mange år, kunne fortælle spændende detaljer om huset, der fungerede både som privat hjem og værksted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *